Oikeus ei ole vieläkään halunnut ottaa kantaa Itellan tekemättömän työn laskutukseen?

Helsingin hovioikeuden lausumapyyntö tuli Harjuripojan asiamiehelle 22.1.2013.
Hovioikeus harkitsee asiassa mahdollisesti toimitettavan pääkäsittelyn laajuutta.
Hovioikeus varaa kuitenkin asianosaisille tilaisuuden lausua sen johdosta, että hovioikeus ennen pääkäsittelyä ratkaisee riitakysymykset samassa laajuudessa kuin mitä käräjäoikeus ratkaisi 5.5.2009.
Hovioikeus siis kuitenkin kuulee vielä asianosaisiakin, ennenkuin antaa päätöksen. Jatka lukemista ”Oikeus ei ole vieläkään halunnut ottaa kantaa Itellan tekemättömän työn laskutukseen?”

Pääjohtajat Jukka Alho ja Eero Lehti sekä ay-pomot piittaamattomia Itellan menettelyistä mainosjakelussa

Suomen Lehtiyhtymän omistaja, kansanedustaja Eero Lehti on toiminut Itellan hallintoneuvoston puheenjohtajana. Kansanedustajan toimensa ohella lehtimoguli Eero Lehti on vaikuttanut Suomen Yrittäjissä puheenjohtajana. Saventoriautojen mainospainatus tapahtui Lehden omistamassa kirjapainossa Riihimäellä.
Itella kauttalaskutti puolestaan jakelumaksut Savenmaalta Eero Lehden omistamien yhtiöiden kautta.
Kevättalvella 2006 Harjuripoika oli ensimmäisen kerran suoraan Eero Lehteen yhteydessä: ”Posti ei jaa lähestulkoonkaan kaikkia niitä toriautomainoksia, mistä se meitä laskuttaa!”
Suomen Yrittäjäjärjestön johtohenkilö ei kiinnostunut vähimmässäkään määrin koko asiasta?
Molemmat pääjohtajat, Suomen Lehtiyhtymän Eero Lehti ja Itellan pääjohtaja Jukka Alho ovat suhtautuneet täysin piittaamattomasti Savenmaan yhteydenottoihin vahingonteon selvittämiseksi.
Yhtä piittaamattomia ovat olleet johtoherrat Posti- ja Logistiikka-alan Unionissa PAU:ssa, kuin myös SAK:ssa, jonka silloiselle puheenjohtajalle Lauri Ihalaiselle on Harjuripojalta lähtenyt sähköposteja.
Miten noin merkittävillä johtopaikoilla ei voida ryhtyä selvittämään asiaa, vaikka siitä on ollut selvät todisteet ja on osoitettu vahinkoa tapahtuvan? Jatka lukemista ”Pääjohtajat Jukka Alho ja Eero Lehti sekä ay-pomot piittaamattomia Itellan menettelyistä mainosjakelussa”

Suomen oikeuslaitoksen historiassa ei ole ennakkotapausta, jossa valtionyhtiö Itellaa vaaditaan palauttamaan rahat työstä, jota se ei ole tehnyt

Harjuripoika on ihmetellyt, että kauanko kestää, ennen kuin tämä Itella juttu taas nytkähtää oikeuslaitoksen sisällä liikkeelle?
Helsingin hovioikeudessa on monta asiaa mennyt jo Savenmaan valituksen edelle.
Voi olla, että vaikea asia on vaatinut poikkeuksellisen pitkän käsittelyajan.
Suomen oikeuslaitoksen historiassa ei ole ennakkotapausta, jossa valtionyhtiö Itellaa vaaditaan palauttamaan rahat työstä, mitä se ei ole tehnyt: Laskuttanut on Itella kaikki jakelumaksut, mutta ei ole kaikkia jakanut.
On pitkittäminen johtunut siitäkin, että osapuolet ovat vaatineet lisäaikaa vastineiden ja oikeuden pyytämien lausuntojen jättämiseeen. Jatka lukemista ”Suomen oikeuslaitoksen historiassa ei ole ennakkotapausta, jossa valtionyhtiö Itellaa vaaditaan palauttamaan rahat työstä, jota se ei ole tehnyt”

Mitähän siellä Helsingissä viisaat oikeusoppineet ovat kohta vuoden ajan ajatelleet Itellan uusimmasta väitteestä hovioikeudelle?

Ollaan jo alkaneen vuoden 2013 toisen työviikon lopulla.

On hyvin todennäköistä, että Helsingin hovioikeus jonain päivänä, jopa jo tämän vuoden aikana ottaa Harjuripojankin asianajajaan yhteyttä?

Mitähän siellä Helsingissä viisaat oikeusoppineet ovat kohta vuoden ajan ajatelleet Itellan uusimmasta väitteestä Hovioikeudelle?
Pieni Savenmaa on suuren Itellan mielestä aiheuttanut ylimääräistä työtä ja kustannuksia, lähettelemällä ylimääräisiä mainoksia, joita on pitänyt kuljetella aina jakelutoimipaikoille saakka?
On näköjään tullut Postille kustannuksia, kun ovat joutuneet rahtaamaan toriautomainoksia ympäri maata häviteltäväksi?
Itellan mielestä Savenmaan väite siitä, että Posti olisi laskuttanut tekemättömästä työstä, Postin laskutettua myös jakamatta jääneistä mainoksista, on kestämätön!
Uutena todisteena Itella toimitti Hovioikeuteen tarkan selvityksen, miten mainospostia kuljetellaan Itellan jakeluorganisaatiossa.
Osapuolia Itella vaatii pitämään todisteen tiedot salassa, koska se sisältäää heidän liikesalaisuuksia?
Harjuripojan mielestä tuolla samalla perusteella Suomen varkaatkin voisivat vaatia työmentelmiään salassapidettäväksi ja -kustannuksiaan korvattavaksi tavaran omistajalta, tai valtiolta.
Omistajan tietämättä tavaraa on varkaankin pitänyt kuljettaa salaa, ilman tavaran omistajan antamatta pienintäkään apua aina piiloonkin saakka?

Avoimesta kirjeestämme huolimatta ammattiliitto PAU ei ole suostunut vastaamaan, saako jakajat sen sovitun lisäpalkkion myöskin jätepaperinkeräykseen viedyistä mainoksista?
Lähdetään siis siitä olettamuksesta, että eivät saa lisäliksaa muuta kuin niistä mainoksista, mitkä on viety aina postilaatikoihin saakka.

Itellan työntekijät, so. mainoksenjakajat kyllä lajittelevat jakamattomat mainokset paperinkeräysastioihin, jotka on nimetty KERÄYSPAPERIA varten.

Itellan ei siis tarvitse maksaa jakajilleen lisäpalkkioita roskiin viedyistä.
Sitä vastoin Itella saa periä jakelumaksut mainosten toimittajilta.
Itella on voinut myydä jätepaperina ylimääräiset mainokset Suomen Paperinkeräys Oy:lle!

Harjuripoika

 

Keräyspaperin ostohinnat (Paperinkeräys Oy)
• Kotikeräyspaperi (laji 1.09) 28,90 €/tn
• Ruskea pahvi, kartonki ja voimapaperi (laji 1.05) 12,00 €/tn
• Sanomalehtipaperi (laji 2.02) 32,90 €/tn
• Valkoiset paperiliuskat, kevyesti painettu (laji 2.03) 31,00 €/tn
• Puuvapaa painettu paperi (laji 3.10) 70,50 €/tn

Alla on lainaus: Itellan vastaus 20.4.2012 valitukseen Hovioikeudessa no S11/2527

”Kaikki Kantajan virheiden vuoksi liikaa toimitetut mainokset on jouduttu käsittelemään ja kuljettamaan aina jakelutoimipaikkaan saakka.
Postille on aiheutunut siten työtä ja kuluja ylimääräisistä mainoksista.
Tämän vuoksi Kantajan väite siitä, että Posti olisi laskuttanut tekemättömästä työstä, Postin laskutettua myös jakamatta jääneistä mainoksista, on kestämätön.”