Luvatessaan veronmaksajien rahoja vauhdittamaan Itellan postinkantajien työhaluja, unohtaa arvoisa ministeri sen, että Matkahuollon linja-autot kuljettavat myöskin matkustajia?

Ministeri Pekka Haavistolla otsa rypyssä Itellan takia (MT lehti 17.2.2014): ”Verkkokaupan ja pakettiliikenteen varaan on tehty isoja panostuksia.Sen onnistuminen on Itellan elämän ja kuoleman kysymys.”

Ellei Itella pysty täyttämään Yleispalveluvelvoitettaan,on Ministeri Pekka Haavisto valmis harkitsemaan tukea Itellalle?

Matkahuoltokin jakaa verkkokauppojen paketteja.

Sen lisäksi,että linja-autoyrittäjät kuljettavat paketteja,heidän on kannettava niiden rahtimaksuista arvonlisäverot,jotka tilitetään Valtiolle.

Itellan postipakettien jakelumaksut,joita suuret,myöskin ulkolaiset verkkokaupat maksavat Itellaan ovat arvonlisäveronkannon ulkopuolella?

Onko tasa-arvoista ja Eu:n lakien mukaista,että ne yrittäjät,jotka käyttävät Matkahuollon pakettipalveluita,joutuvat näin eriarvoiseen asemaan ,kilpaillessaan Valtion Monopolia käyttävien verkkokauppojen kanssa ?

Matkahuollon asiakasyritykset maksavat arvonlisäveroja,joilla tuetaan Itellan kautta jaettavuien verkkokauppapakettien kuljetusta?

Luvatessaan veronmaksajien rahoja,vauhdittamaan Itellan postinkantajien työhaluja,unohtaa arvoisa ministeri sen,että Matkahuollon linja-autot kuljettavat myöskin matkustajia,jotka ovat ilman omaa autoa olevia ihmisiä ?

Matkahuollon linja-autoilla pakettikujetusten lisäksi harjoitetaan JOUKKOLIIKENNETTÄ,mikä pitäisi olla Vihreän puolueen ministeri Haaviston sydäntä lähellä oleva toimiala?

Pyydän selitystä ja tarkennusta,arvoisat päättäjät?

HARJURIPOIKA

Itella korottaa lehtien jakelumaksuja – perinteinen postipaketti on yhä halvin!!

Harjuripoíka on ihmeissään seurannut lehtiyhtiöiden uutisointia Itellan aikeista nostaa sanoma-ja ilmaisjakelulehtien jakelumaksuja jopa puolella?

Itella on ilmaisjakelulehtien jakelut laskuttanut saman hinnaston mukaan ,mitä liikkeiden ykkösoitteettomat..

Alennukset ovat vaihdelleet eri asiakkaiden välillä.

Hyvinkin suuret hintaerot eri maksajien välillä ovat jatkuvaa,Itellan vakiintunutta käytäntöä…

Näihin ykkösosoitteettomiin kuuluivat myös Saventorimainokset,joista syntynyttä kiistaa nyt on käräjöity seitsemän vuotta.

Savenmaankin oli pakko käyttää Itellan palveluita.koska Posti on edelleenkin ainut palvelun tarjoaja,joka voi jakaa mainoksia,lehtiä ja paketteja viitenä päivänä viikossa.

Ainoastaan Itella voi tarjota ko palvelua koko Suomen alueella Hangon ja Nuorgamin välillä oleviin kaikkiin talouksiin.

On siinä Itellan johdon helppo sanella ehdot lehtitaloille ja mainosta jakaville kauppiaille,kun hyvin tietää,että varsinkin harvaan asutulle Suomen maaseudulle ei ole muita jakelufirmoja tulossa heidän jakelureitille.

Maaseudun postireiteiltä löytyy runsaasti roskiin heitettyä mainosta ja lukukelpoista lehteä,mitä Itellaan otetaan vastaan,ilmoittamatta niiden joutumisesta suoraan hävitykseen ,aiheuttaen lähettäjilleen selvää rahan ja mainospostin haaskuuta.

Savenmaan verkkosivulla on kohdassa Savenmaa tiedoittaa aineistoa kuvin ja tulostein noista keräyksistä.

Ylen uutisoinnit tänään , Itellan yksityishenkilöiltä vastaanotettujen postipakettien hyvästä hintakilpailukyvystä Matkahuollon paketteihin nähden ,perustuu Itellalle myönnettyyn arvonlisäverovapautukseen pakettien jakomaksussa?

Ei siis riitä sekään,että monopoliyhtiön työntekijät ,sekä Itella saavat viranomaisten ja poliittisten päättäjien tieten hyötyä jatkuvasti ylimääräisistä,roskiin heittämistään painotuotteista jakajien lisäpalkkioista (suurimmillaan 1 sentti kappaleelta jakajillekin) ja Itellan täysimääräisestä veloituksesta roskiin heitetyistäkin?

Ykstyisen jakleuyhtiön työohjeissa työntekijälle ilmoitetaan,että jos hävität jaettavaa mainospostia,voit joutua vahingonkorvausvastuuseen ja korvaus voi olla suurempi,kuin jakelutyöstäsi saamasi palkka?

Saa siinä Matkahuoltokin linja-autokuskeineen venyttää kilpailukykyään,niin kuin muutkin Itellan kanssa kilpailevat ,samalla alalla olevat suomalaiset yrittäjät?

Eikö Ammattiliiton, PAU:n määräysvallalle ja Valtion monopoliyhtiön toimiin saada mitään tolkkua?

Oliko Itellan pakko myöntää PAU:hun kuuluville jakajille lisäpalkkioita jaettavista mainoksista, ilman työnantajan,Itellan valvontaa siitä,että jaetaanko niitä,vai ei ?

Jatkuuko edelleen sama rahanjako myöskin Itellan pääjohtajalle ”bonuksina”,sekä hallintoneuvoston jäsenille suorana rahana?

Näillä näkymin jatkuu..

Paljonkohan mahtaa olla tällä hetkellä ne johtokunnan ja hallintoneuvoston poliitikkojäsenten kokouspalkkiot?

Ei ainakaan toiminnan tehostamisessa Itellalla ole muuta osoittaa,kun hintojen nosto,pitkään jatkunut ja edelleen jatkuva ”pimeä työ”.mikä on tekemättömän jakelutyön laskutusta mainos- ja ilmaisjakelulehtien osalta.

Ja sitten tietenkin tuo jaettavien pikkupakettien verovapaus…?

Surkia juttu…!

HARJURIPOIKA