Esa Vilkuna ei vastannut Harjuripojan kirjeisiin, ottavatko jakajat lisäpalkkion jätepaperistakin…

Itellan mainosjakajien ammattijärjestö PAU:n nykyinen puheenjohtaja ilmoittaa jättävänsä tehtävänsä liiton palveluksessa.

Esa Vilkuna on neuvotellut ja sopinut Itellan kanssa postinkantajille maksettavat lisäpalkkiot jaetuista mainoksista. Palkkiota on maksettu parhaimmillaan yksi sentti yhtä jaettua mainosta kohti.

Vilkuna, kuten muutkaan ammattijärjestön edustajat, eivät suostuneet kertomaan, ottivatko Itellan jakajat sovitun lisäpalkkion myöskin niistä mainoksistamme, mitkä syydettiin sumeilematta jätepaperin sekaan.

Määrät eivät olleet pieniä.

Savenmaan torimainosten osalta Itellan omat todistajat kertoivat oikeudessa, että sivukylille tarkoitetut mainokset menivät roskiin, eikä sivukylien postiinjätttöpisteisiin.

Ilmeisesti aihe on ollut ammattijärjestön johtajille arka asia julkiseen keskusteluun, koska yhteenkään Harjuripojan kirjeeseen ei Esa Vilkuna suostunut vastaamaan.

Piittaamattomuutta ja jatkuvaa tahallisuutta suhtautuminen osoitti ja sitä se on ollut, koska Itellan kautta otettiin täysi maksu koko ajan, vuodesta toiseen, vaikka kalliit painotuotteet jätettiin jakamatta.

On käsittämätöntä tahallisuutta, että menettelystä ei myöskään Itellasta kerrottu, ennen kuin vasta todistajan valan jälkeen oikeudessa kuultuna.

Vahingonteon on annettu tietoisesti jatkua koko Itellan organisaatiossa.

Nyt, kun käräjäoikeus alkaa uudelleen käsitellä Savenmaan ja Itellan välistä sopimusrikkomusta, todisteet tulevat julki.

Postinjakajien ammattijärjestö PAU ei ole osapuoli tässä riidassa, mutta myöskin sen eroavan puheenjohtajan toiminta asiassa herättää kysymyksiä.

 
HARJURIPOIKA

Itella edelleen kiistää kaikki Savenmaan vaatimukset,vaikka tietää koko ajan laskuttaneensa tekemättömästä työstä..

Itellan jatkuvalla,selvien tosiasioiden kiistämisellä ja salaamisella on kuitenkin joskus tulossa päätepiste.

Oikeudessa on puhuttava totta,eikä Itellan johtajien ristiriitaiset lausumat ainakaan ole vielä tähän asti luoneeet oikeutta veloittaa Savenmaalta miljoonia euroja,tietämättä,”mitä palveluita Savenmaa Itellasta osti”? (Vrt Eila Postareff-Jurvelin todistuskertomus Helsingin käräjäoikeudessa).

Itellan ei ole tarvinnut yhtiönä selvittää tähän asti mitään.

Kun Savenmaa vaati selvityksiä toriautojen mainosjakeluista, ennen oikeuteen jätettyä haastetta,alkoivat Itellan johtajat uhkailla ja syyttivät meitä asiattomista yhteydenotoista?

Itellasta ei enään uhkailla,mutta ei siellä olla kovin halukasta miestä,eikä naista selvittämään asioita vieläkään.

Nyt niitä selvityksiä on kuitenkin tehty vuodesta 2006 lähtien ja näyttää siltä,että vuonna 2007 oikeuteen jätetty juttu voi saada päätepisteen vuonna 2017,eikä voi olla varmaa siitä,jatkuuko vielä pitempään?

Kymmenen vuotta oikeudenkäyntiä on tässä rakkaassa Suomenmaassakin pitkäveteinen juttu.

Itella haluaa edelleen lisäaikaa ”omien selvitysten” tekemiseen,aina ensi elokuulle asti,joten valmisteluistunto voi olla vasta ensi syksynä.

Harjuripojalla ja muulla Kiila ryhmällä jutun venyminen ja aina vaan venyminen tahtoo olla jo vaivana.

On se mieli ollut siitä hyvä,että Hovioikeus purki Käräjäoikeuden päätöksen,jolla Savenmaa määrättiin maksamaan Itellan oikeudenkäyntukulut.

Siinä KäO:n tuomiossa oli puolet muutenkin liikaa,koska ei Itella ei sillä rahallakaan mitään selvittänyt?

Heidän asianajajansa siitä huolimatta toi oikeuteen noin 160 tuhannen euron laskun,jonka Itella kohta ulosmittautti Savenmaalta.

Se ulosotto on nyt Helsingin Hovioikeuden päätöksellä peruttu.

HARJURIPOIKA