Itellan ja Savenmaan mainosriidan käsittelijä vaihtunut Helsingin käräjäoikeudessa

Käsittelijän vaihtuminen tarkoittaa siis sitä, että Itellan ja Savenmaan välinen mainosjakelusotkusta syntynyt riita on nyt taas eri tuomarin pöydällä. On siis nyt jo kolmas käräjätuomari, joka alkaa juttuun syventymään.
Menee siinä ainakin aikaa, kun uusi oikeusoppinut on päässyt kunnolla perehtymään Itellan mainosjakeluun.

V. 2006 jätettiin Savenmaalta vahingonkorvausvaatimus Itellaan, jonka Itella kiisti samantien. Vahingonkorvausvaatimus muuttui Savenmaan kanteeksi, jonka Itella sai käräjäoikeudesta v. 2007.

Itella ”auliisti” myöntää, että virheitä jakeluissa on tehty paljon, mutta ei suostu palauttamaan rahoja, vaikka laskutus on koko ajan perustunut virheellisesti tehtyyn työhön?

On hyvin mahdollista,että päätöstä ollaan katselemassa vasta vuonna 2017, jolloin Harjuripoika täyttää 70 vuotta ja Suomen tasavalta 100 vuotta. Onhan siinä yksi hyvä lisä juhlavuoden aiheeksi; saako Itella oikeudelta luvan pitää ne rahat, mitkä se sai laskuttamalla Savenmaata tekemättömästä työstä.

On myönnettävä, että Harjuripoikaa pelottaa kyllä nyt vähän: missä kunnossa ollaan vuonna 2017 ja jaksaako uusi tuomari perehtyä juttuun, vai haetaanko taas perusteet siihen, millä juttu käräjäoikeudessa ”tapetaan”, että siitä päästään irti?

Helsingin Hovioikeus kyllä perusteli tarkasti, miksi tekivät päinvastaisen päätöksen, mitä käräjätuomari Lauri Sjöstedt teki. Sjöstedtin pöydällä juttu pysyi monta vuotta.

Taas uusi käräjäoikeusvaihe vie tällä menolla aikaa..

 
HARJURIPOIKA