Mauri Pekkarinen, Itellan hallintoneuvoston puheenjohtaja ei ollut tietävinäänkään Itellan ja Savenmaan välisestä oikeudenkäynnistä?

Keskustaväen Puoluekokoukseen Suomen Turussa osallistui Harjuripoikakin, edustamalla Nivalan Karvoskylän paikallisosastoa.
Osastomme on vanhempi, mitä on sen pääpuolue Maalaisliitto, nykyinen Suomen Keskusta.

Historian mukaan karvoskyläset ovat kokouksessaan keskustelleet, kenet laitetaan Talonpoikaissäädyn edustajaksi Suomen Keisarillisen Suuriruhtinaskunnan Senaattiin.

Lapualta v. 1891 Nivalaan muuttanut Herman Salanne on esittänyt ja kokous päättikin lähettää nuoren Kyösti Kallion Piippolan Tuomiokunnan edustajaksi Säätyvaltiopäiville.
Herman Salanne, äidin isäni oli -50-luvulla Tyhtilän tuvassa naulannut sen lipun, mitä kannoin lippukulkueessa viime sunnuntaina Aurajoen rantakatuja pitkin. Lipussa on vanhan Maalaisliiton nimi ja apilan kuva.

Keskustaväki kannattaa vapaata kansanvaltaa, demokratiaa ja korostaa köyhän asiaa, puolustaa yrittäjyyttä.
Kansanvaltaa Suomessa toteutetaan kaikkien laillisten puolueitten kautta, joten ei liene samantekevää, ketä niiden toimintaan osallistuu.

Kokouspaikan käytävillä ja penkkiriveissä Harjuripoikakin sai tavata ja jututtaa kansanedustajia: Itellan Hallintoneuvoston puheenjohtaja Mauri Pekkarinen ei ollut tietävinäänkään Itellan ja Savenmaan välisestä oikeudenkäynnistä?

Hyvä onkin, että kansanedustajat eivät puutu tuomioistuimen toimintaan..

Hallintoneuvoston puheenjohtajan on kuitenkin mahdollista selvittää, onko Itellan toiminta lakien ja yritysten oikeusturvan mukaista siltä osin, mikä koskee mm. mainosjakelua? Kovin suurta juridista pätevyyttä ei edellytä havainto, että ainakin yleisen oikeustajun kanssa Itellan toiminta on kovastikin ristiriitaista?
Yksikään PAU:hun kuuluva ITELLAN työntekijä ei ilmoita, mitä jätetään jakamatta, paljonko mainoslehtiä heitetään roskiin? Silti osallistutaan yhdessä Itellan kanssa niidenkin jakelumaksujen perimiseen ja keskenään jakamiseen, mitä koskevat mainokset on maksajan tietämättä hävitetty?

Itellan hallintoneuvoston puheenjohtaja Mauri Pekkariselta tiedustelin Turussa myös, miksi Matkahuollon kautta jaettavien verkkokauppapakettien maksuihin sisältyy arvonlisävero, mutta Itellan paketteihin ei?
Selvää vastausta ei Pekkarinen voinut antaa. Harjuripojasta se on ihmeellistä, että maaseudun ainoaa joukkoliikennettä on ajettu tälläkin lisärasituksella ahtaalle? Itellan koppiautoilla jaetaan syrjäkylien joka kulmille aasialaisten verkkokauppojen paketteja jokseenkin olemattomilla pakettimaksuilla, ilman talousahdingossa kituvan valtiomme arvonlisäveroa?

Matkahuollon autot kuljettavat suomalaisten yritysten pakettien lisäksi niitä matkustajia, joilla ei ole muita kulkuyhteyksiä syrjäisiin maaseudun pitäjiin?

Vuonna 2006 eduskuntavaalien alla otettiin yhteyttä Suomen Yrittäjäjärjestön puheenjohtajana toimivaan, Kokoomuksen kansanedustajaksi pyrkivään talousneuvos Eero Lehteen. Lehti ei ollut vähimmässäkään määrin kiinnostunut Harjuripojan kokemuksista Itellan mainosjakelusta: Eero Lehtin omistama Suomen Lehtiyhtymä painoi ,sekä toimitti Saventoriautomainokset Itellan jakoon ja välitti niistä myös jakelumaksut Savenmaalle maksettavaksi.

Pari vuotta myöhemmin, kun Savenmaa oli menossa nurin Itellan mainoshävityksen vuoksi,laittoi Suomen Yrittäjäjärjestön puheenjohtaja Eero Lehti Harjuripojan 100 tuhannen euron painolaskuvelat käräjien kautta perintään.

Savenmaa teki vastakanteen Eero Lehtin  Suomen Lehtiyhtymälle, että koska Itellan laskutus on ollut liiallista, on Lehtiyhtymänkin kautta laskutus ollut Savenmaalle liiallista.

Kahteen oikeudenkäyntiin, molempia jättiyrityksiä vastaan ei pienyrittäjän voimat olisi riittäneet, joten Lehtiyhtymän kanssa Savenmaa teki laihan sovinnon, jossa Lehtiyhtymä luopui vaateestaan 60 tuhannen euron summalla.

Eero Lehti valittiin noitten tapausten aikoihin Itellan Hallintoneuvoston puheenjohtajaksi.
On tietenkin Suomen toiseksi suurimman lehtitalon omistajan ollut hyvä olla postinjakelua monopoliaseman turvin harjoittavan valtionyhtiön hallinnossa mukana.

Kansanedustaja Mauri Pekkarisella ei ole omia etuja vahdittavana Itellan hallintoneuvostossa. Siksi hänen kannattaisi siellä vahtia pienyrittäjien etuja. Jos yksityinen yritys laskuttaisi vuosikausia työstä, mitä ei ole tehty, ei varmaan yrittävä liikkeenharjoittaja pääsisi edes vapaalta jalalta oikeuteen vastaamaan?
HARJURIPOIKA