Saakohan Itella nyt tuoda uusia todistajia Savenmaan jutussa, joka on ollut oikeudessa seitsemän vuotta?

Itellan ja Savenmaan välisen mainospostiriidan valmisteluistunto on määrätty pidettäväksi 1.10.2014 Helsingin käräjäoikeudessa.

Harjuripojalle on sen juristi kertonut, että hän menee itse sinne, koska silloin siellä käydään kaikki todisteet ja todistajat läpi ja ne ovat sitten pääkäsittelyssä mukana, eikä mitään muuta.

Ne asiat, mistä Savenmaa voi olla samaa mieltä, kuin Itella, jätetään todistamatta.

Itella on tähän asti voinut kiistää kaikki Savenmaan vaatimukset perusteettomina. Myöskään Itella ei ole esittänyt montaa todistetta, mihin se kiistämisensä on perustanut.

Vuonna 2008 Käräjäoikeus kysyi Itellalta, mihin todisteisiin Postin kiistäminen perustuu? Todistajia, kymmenittäin postinjakajia, vaikka niiden hakemiseen Itella sai oikeudelta, omasta vaatimuksestaan jopa monta kuukautta lisäaikaa, ei oikeuteen kuitenkaan tullut?

Harjuripoika on ihmeissään, jos Itellan juristit nyt saavat lisäaikaa, todistajien ja todisteiden hankkimiseen, kun juttu on aloitettu tasan seitsemän vuotta sitten. Ne todistajathan sieltä olisi voitu esittää näiden vuosien aikana monta kertaa, mutta niitä ei silloin löytynyt, vaikka vastaaja (Suomen Posti/Itella) lupasi tuoda omia postinjakajia todistamaan.

Minkähänlaisia muistin jättiläisiä sieltä postinjakajien joukosta saamme kohta kuulla?

Mainosten jakelutyö ei kuitenkaaan ole paljon muistamista vaatinut, koska tähän asti on kuultu, että kaikki roskiin vaan, mitä ei jaeta. Muistella ei ole tarvinnut; pitääköhän näistä jonnekin ilmoittaa; näin paljon on jäänyt Savenkin heille laittamia, toriautomainoksiakin jakamatta?

Paljonhan sieltä, niiltä ns. jakelureitiltä palaavien jakajien koppiautoista on vuosien mittaan jätepaperia Itella paperinkeräykseen vuosikymmenien aikana myynyt.

Eikä kaikkia ole edes syrjäkylien jakoreitillä käytetty, vaan samalla, kun mainospaketit on jakelun lähtöpaikalle tullut, on osan nipuista saanut avaamattomina heittää paperinkeräysastioihin.

Tämän sivuston kohdassa ”Savenmaa Ky / Posti Group Oyj” -> ”Kuvia” on havainnollisia kuvia. Eräs jäteastiasta otettu kuva on Kokkolan Postin laiturilla olevista paperinkeräysastioista, joulukuussa v. 2007

Onhan Itella nyt oikeudenkäynnin aikana kertonut, että näistä liioista mainoksista on ollut työtä, ”kun ne on jouduttu viemään aina jakelutoimipaikoille saakka”.

Savenmaalla olisi oltu ikuisesti kiitollisia, jos Postin johtajat olisivat puuttuneet tähän, heidän resurssien tuhlaamiseen. Olisivat vaikka laittaneet lisälaskun Savelle, niin olisi meilläkin opittu jo kirjapainossa vähentämään tarpeeksi paljon painosmääriä.

Ei laitettu lisälaskua, ei sanottu, ei vaadittu, että ”älä laita meille noin paljon noita mainoksia, koska postinjakelureiteillä ei ole noin paljon postilaatikoita, jakelupisteitä, talouksia”.

”Eihän me näitä saada millään mahtumaan, vaikka jaettaisiin kaikkiin autiomökkeihin, tienvarren hiekkalaatikoihin, leikkimökkeihin ja vaikka pihapuiden linnunpönttöihinkin?”

Ei siis koskaan laitettu lisälaskua niistä, vaikka onhan noista ylimääräisistä mainoksista ollut Itellallekin mahdoton riesa ja jakajillekin iso, raskas työ syytää nipuittain mainoksia jätepaperein joukkoon.

Oltiin siis pääjohtaja Jukka Alhon, sekä Itellan hallintoneuvoston puheenjohtaja, Suomen Lehtiyhtymän pääomistaja Eero Lehden, PAU:n johdon, Esa Vilkunan ja jakajien kesken visusti hiljaa koko Itellassa: näistäpä kaikista saatiinkin, hyvin näppärästi 100 %:sesti täysi jakelumaksu ja varmaan jakajatkin saivat lisämaksun niistä.

Sen lisämaksun, mikä oli neuvoteltu Itellan ja PAU:n kesken; jakajat saavat jopa sentin lisäkorvauksen jokaisesta ”jaetusta” mainoksesta..?

Jokohan nuo tekemättömästä työstä perityt miljoonat alkavat poltella postilaisten näppejä?

 
HARJURIPOIKA