PPO:n hallinto jakaa osuuskunnan rahaa muille kuin jäsenille?

Toimitusjohtaja Kati Peltomaa kirjoittaa PPO:n tiedoitteissa 28.07.2015.:

”Välimiesmenettelyn kestäessä hallinto ei voi kuitenkaan laittaa maksuun osuuskorkoa jäsenistölle suunnitellussa aikataulussa 5.8.2015. Myös osuuksien vaihdannan mahdollistavaa jäsenpalvelua ei voida toistaiseksi aloittaa.”

Kuitenkin PPO:n hallinto katsoo voivansa laittaa jäsenten rahaa rahaa muuhun, kuin osuuskunnan jäsenille kuuluviin korkotuloutuksiin:

”Osuuskunta PPO ja Valuelaw Oy ovat yhdessä hankkineet omistukseensa merkittävän osuuden sieviläisen Alutig Oy:n osakekannasta”.

Osuuskunta PPO välimiesoikeuteen

27.07.2015
Osuuskunta PPO:n nettisivulla tänään:

Kolme Osuuskunta PPO:n jäsentä käynnistänyt välimiesmenettelyn

Kolme Osuuskunta PPO:n jäsentä on käynnistänyt välimiesmenettelyn, jonka tarkoituksena on 14.4.2015 pidetyn osuuskuntakokouksen päätösten moittiminen. Nämä jäsenet ovat Tapio Pihlajamaa ja Savenmaa Ky/Hannu Pihlajamaa Nivalasta ja Timo Lahti Ylivieskasta. Jatka lukemista ”Osuuskunta PPO välimiesoikeuteen”

Kansanedustajat puhuvat kuituverkon puolesta, mutta eivät halunneet itse toimia asiassa?

Kansanedustaja Timo Korhonen (kesk.) epäilee Suomenmaa lehdelle, että laajakaistaa ei saada rakennettua koko Suomeen kattavasti markkinaehtoisesti.

Korhonen ehdottaa, että Suomessa pitäisi seurata kansainvälisiä esimerkkejä. Muun muassa naapurimaissa valokuituverkot nähdään infrainvestointeina.

– ”Suomessa päätösvaltaa on annettu vahvoille markkinatoimijoille, joiden ensisijainen intressi on mitä ilmeisimmin mobiiliverkkojen, ei laajakaistan, rakentaminen. Nyt näiden toimijoiden viesti on, ettei valokuidulle ole kysyntää. Olen sitä mieltä, että meidän pitäisi olla enemmän huolissamme siitä, ettei ole tarjontaa, Korhonen päättelee. Jatka lukemista ”Kansanedustajat puhuvat kuituverkon puolesta, mutta eivät halunneet itse toimia asiassa?”

PPO-osuuskunnan hallinto on pian saatava vastuuseen tekemästään liiketoimintakaupasta

Toimiva  tietojen siirtoyhteys kuituverkon kautta on   yritysten, kuntien, valtionhallinnon, sekä yksityisten  kansalaisten  jokapäiväisten asioiden hoidossa välttämätön.

Yritykset, elinkeinotoiminta, asutus kehittyy paikkoihin, mihin on rakennettu/rakennetaan toimivat tietoliikenneyhteydet.

VERKKOKAUPPA SAVENMAANKIN MYYNNISTÄ TOINEN PUOLI SAADAAN NETTIKAUPAN AVULLA. Jatka lukemista ”PPO-osuuskunnan hallinto on pian saatava vastuuseen tekemästään liiketoimintakaupasta”