Sanomalehtien päätoimittajat saavat Postilta, ”mitä tilaavat”?

Sanomalehtien päätoimittajat ovat valitelleet Postin lehdenjakelun vakavista puutteista? Postin johtajat eivät näe mitään syytä lehtimiesten valituksiin, kuten eilinen Maaseudun Tulevaisuuden artikkeli selvittää…

Osoitteettoman mainosjakelun on Posti uudelleen nimennyt MASSAJAKELUKSI,jota ei ole heidän mukaansa tarvetta kovin tarkasti tehdä.

Sanomalehtien piittaamattomuus, Postin mielivaltaan ko jakelun alalla on ymmärrettävissä,koska mainosjakelu on sanomalehdille kilpailevaa toimintaa..

Saakoon mennä osa roskiin ja maksut saa Posti periä niistäkin… sanomalehtitoimittajatkin saavat Postilta,”mitä ovat tilanneet?”

Luottamukseni Oikeusvaltioomme on ollut kohta 10 vuotta  koetuksella:

Harjoittaessani Savenmaa Ky:n torimyyntiauto toimintaa vuosina 1992-2007,käytin Postin tarjoamaa mainosjakelupalvelua.

Maksoin Postille em palvelusta 6,7 miljoonaa euroa vuosina 1997-2007.

Koko Suomen maaseutualueilla liikkuvien torimyyntiautojemme työntekijöiden ja asiakkaiden kautta usein tuli ilmoituksia minulle,että postinjakajat eivät olleet jakaneet ko paikkakunnille lähetettyjä mainoksiamme.

Posti ei vaatimuksistani huolimatta halunnut kertoa minulle syitä,miksei sen kanssa sovittuja,myyntiautojen  mainosjakeluita  ollut tehty.

Posti oli ainoa,viikon viitenä arkipäivänä mainospostia jakava palvelun tarjoaja Suomessa.

En voinut käyttää muita,jakeluyrityksiä,koska niiltä puuttui määräpäiväjakelun edellytykset.

En voinut myöskään lopettaa noin 30 työntekijän yritystäni,johon olin investoinut suuren kaluston  ja  huomattavan kalliin myyntivaraston.

Vasta vuonna 2006 Ylivieskan Postilta Pekka Korhonen paljasti minulle,että Posti ei jaa kaikkia mainoksiani,koska olen lähettänyt ne jakoon Postin ohjeiden vastaisesti,vuodesta 2000 lähtien.

Minulle ei kuuden vuoden aikana ollut kerrottu kertaakaan,mitä virheitä  olin Postin mukaan tehnyt.

Postin kieltäydyttyä asioiden selvittelystä ja vahinkojen korvaamisesta,asia saatiin käräjäoikeuteen v 2007.

Vasta oikeudenkäynnissä Postin todistajat kertoivat syyt jakeluhäiriöihin.

Kukaan heistä ei ollut kertonut niitä minulle silloin,kun olin lähettänyt vuosi toisensa jälkeen miljoonia lehtiä turhaan,tietämättäni Postin jätepaperilaatikoihin heitettäviksi ?

Olin aivan turhaan,apua saamatta,vedonnut asian selvittämiseksi  Postin ylimpään johtoon,sekä sen hallintoneuvoston puheenjohtajaan,talousneuvos Eero Lehtiin,kansanedustajiin ja ministereihin,Oikeusasiamieheen,ammattijärjestöjen ,mm Postin  työntekijöiden,PAU:n johtoon,Suomen Yrittäjäjärjestöön ja moneen muuhun tahoon,mm Luonnonsuojelujärjestöihin.

Kansanedustaja Pekka Vilkuna teki Eduskuntakyselyn Postin toimista  vastaavalle miniterille.

Kilpailuvirasto hylkäsi toimenpidepyyntömme.

Olin myös pyytänyt Poliisin virka-apua vuonna 2007.

Poliisi ei ryhtynyt selvittämään,miksi Postin jätepaperiastiat täyttyvät yritysten mainoksista.

Hovioikeuden nyttemmin vapautettua Postin kaikesta vastuusta,on kanssani lukuisa joukko tavallisia suomalaisia  ihmettelemässä tätä:

Onko meillä oikeusvaltiossamme Postilla erikoinen oikeus salata asiakkaalta,että siltä voidaan  periä miljoonia euroja palvelusta,mitä sille ei tehdä?

Epäillä ainankin voi ,onko  Postilla kysymyksessä petoksella hankittu taloudellinen hyöty?

Olihan postinjakajillekin maksettu 0,5 senttiä lisäpalkkioita jaetusta mainoksista.

Maksettiinko jakajillekin myös lisäpalkkiota niistä roskiin viedyistä,koska Postihan laskutti kaikki,mitä asiakkaat toimittivat jakeluun?

Onko Postiila eri talousmäärät jaettavista talouksista,jakajien palkkionmaksua varten,kuin mitä ilmoitetaan asiakaille ja mitä todellisuudessa jaetaan?

Jätepaperia mainoksista on aina tehty,koska lehtiä tulee jatkuvasti enemmän,kuin mitä jakeluun tarvitaan?

Oikeus ei suostunut tarkastelemaan asiaa koko laajuudessaan niiltä kymmeneltä vuodelta ,vaan vetosi Tiekuljetussopimuslakiin ja sen määräyksiin.

Mikään laki ja minkäänlainen sopiminen ei  voine  Suomessa antaa oikeutta edes  Postille, toimia salaisesti tavalla,joka on johtanut  minun kohdallani  näin kohtuuttomiin vahinkoihin.

Asianajajani välityksellä on Juhannuksen alla, jätetty Korkeimmalle Oikeudelle valituslupahakemus.

Odotan luottavaisesti,että Korkein Oikeus ottaa asiani uuteen  käsittelyyn ja  Posti saadaan vastuuseen menettelystään,joka on myös  loukannut kansalaisten oikeudentajua.

Hannu Pihlajamaa

Savenmaa Ky

 

JK. Lue Maaseudun Tulevaisuuden kirjoitukset ”Postin ongelmat kiukuttavat: Pahimmillaan yhdeksän vanhaa lehteä jaettu kerralla” ja ”Postinjakelu on saatava toimimaan”.