Mitä ihmettelemistä Postin toiminnassa nyt on?

Sanomalehtien päätoimittajien viimeiset valitukset ja kansanedustajien huolestumiset Postin jakelupalveluiden häiriöistä kummastuttavat  Savenmaa Ky:ssä.

Savenmaa on oikeudenkäynneillä hakenut Postia vastuuseen tekemättömistä mainosjakeluista:

Posti jätti jakamatta yli kuuden vuoden ajan, mutta laskutti euroissakin miljoonittain Savenmaan sille jakeluun lähettämiä, toriautojen kauppareiteille tarkoitettuja, ykkösosoitteettomia ryhmäjakeluita.

Posti on oikeudessa usein väittänyt, ettei sillä ollut minkäänlaista velvollisuutta ilmoittaa Savenmaalle, mitä jätetään jakamatta, vaikka peri niistäkin maksut.

Postin roskiin päätyi jopa yli kolmannes Savenmaan maksamista mainoksista?

Postin mukaan sillä ei ole velvollisuutta valvoa mainosjakelun perille menoa, eikä siihen Postilla omasta mielestään ole minkäänlaista mahdollisuutta?

Jakajat ovat oikeudessa kertoneet, että heidän työtään ei kukaan valvo, eikä Postissa seurata, mitä mainospostia jätetään jakamatta? Ei siltikään, vaikka jäteastiat täyttyivät mainoksista!

Kyllä Postissakin ollaan vastuussa siitä, miten sovitut jakelut tehdään, varsinkin, kun niistä peritään maksut työn tilaajilta.

Suomi on mukana Euroopan Unionissa.

Onko lopulta EU-viranomaisten selvitettävä, voiko suomalaisen postilaitoksen työntekijät laillisesti poiketa yleisperiaatteesta; koskien maksua vastaan tehdyn työn huolellisuudesta, sekä Postin johdon vastuu ja velvollisuus itsekin tarkastaa omaa toimintaansa?

Päätoimittajat ovat vasta nyt nostaneet Postin jakeluhäiriöt julkisuuteen.

Yksikään sanomalehti ei ole välittänyt seurata pienen Savenmaan ja suuren Postin välistä oikeudenkäyntiä saapumalla seuraamaan Helsingin käräjäoikeuden istuntoja.

Oliko syynä se, että ykkösosoitteettomat mainosjakelut ovat olleet sanomalehtien ilmoitusmyynnistä pois, vähentiväthän ne lehtiyhtiöiden suuria mainostuloja?

Vuonna 2007 alkanutta oikeudenkäyntiä Savenmaan ja Postin välillä voit seurata tästä.

Oikeudenkäynti  on yhä kesken.

Valituslupahakemus on jätetty korkeimmalle oikeudelle..

Sivuilla on myös  selvityksiä, kuvia täysistä jätepaperisäiliöistä, kirjoituksia ministereille, kansanedustajille, Suomen Yrittäjille, ammattiliitoille, jne..

Arvoisat kansanedustajat!

Teidän on nyt syytä viimein puuttua Postin toimintaan.

Sanomalehtialalla ollut, Suomen Lehtiyhtymän Eero Lehti oli mukana Postin ja Suomen Yrittäjäjärjestön johdossa?

 

Hannu Pihlajamaa

Savenmaa Ky