Postin jakelua: Maaseudun Tulevaisuus opettaa kansanedustajia!

 

Maaseudun Tulevaisuus lehti tietää,miten Postilaki luetaan ja mitä velvoitteita se Postille asettaa.

Lehti varoittaa kansanedustajia ryhtymästä lieventämään  Postin jakeluvelvoitteita..

”Palvelu ei sillä parane,että lakia muutetaan vastaamaan nykyistä onnetonta tilannetta.”

Postin harjoittamalla MAINOSJAKELULLAKIN on Tiekuljetussopimuslain suoja,tai ainakin pitäisi olla?

Mainosjakelukin  Hovioikeuden oikeuden päätöksellä TKSL:n  piiriin kuuluu ja  lakia sovelletaan näihin: Ykkösosoitteeton  määräpäiväjakelu, ilmaisjakelulehdet ja mainokset ?

Lakia on nyt tutkittu Savenmaan Ky:n ja sen vastuunalaisen yhtiömiehen,Hannu Pihlajamaan vaatimuksesta Helsingin käräjä- ja Hovioikeudessa vuodesta 2007 lähtien.

Tiekuljetussopimuslain pakottavista määräyksistä on Postin ja oikeuden  mielestä  voitu poiketa  siten,että kaikkia mainoksia ei ole tarvinnut jakaa,eikä niiden jakamattomuudesta ole tarvinnut ilmoittaa lähettäjälle.

Maaseudun Tulevaisuuden,ym suurten lehtiyhtiöiden olisi kannattanut tarkemmin seurata ,miten oikeudessa käsitellään postinjakelua,jota mainosjakelukin on .(Lehtiyhtiöiden kannalta olis tietenkin parempi,että kaikki kauppiaat  mainostaisivat vain niiden sivuilla..)

Postihan perii  myös jakamattomista mainoksista täyden jakelumaksun ja maksaa myös jakajilleen senttikorvausta jaetusta, mainosten lukumäärän mukaan.

Ovatko jakajatkin saaneet palkkioita jätepaperista,niistä jakamattomista  ”massajakeluista”?

Massajakeluksi on nyt siis  Helsingin Hovioikeuskin ,Postin vaatimuksesta luokitellut  ykkösosoitteettomat Postin määräpäiväjakelut,joiden piiriin kuuluvat  Saventoriautomainosten,ym mainosten lisäksi myös ilmaisjakelulehdet.

HOVIOIKEUDEN  JOHTOPÄÄTÖKSISTÄ JA TUOMIOSTA ON SAVENMAA HAKENUT VALITUSLUPAA KORKEIMMALTA OIKEUDELTA.

Juttu tulee kestämään yli kymmenen vuotta..

Posti saa vielä toistaiseksi lukea lakeja niin kuin se itse haluaa ja isot lehtiyhtiöt puolustavat kirjoituksillaan vain omia etujaan !

Mainosten ja ilmaisjakelulehtien jakaminen on MASSAJAKELUA,jota saa syytää myöskin roskiin ja periä niistäkin jakelupalkkiot Postille ja postinjakajille,sekä sitä kautta saadaan hyötyä myös ammattiliitolle.

Postinjakajien ammattiliitto PAU sopi jo vuosia sitten Postin kanssa jakajille maksettavista senttikorvauksista..

Otettiinko lisäpalkkiot myös roskiin viedyistä?

HARJURIPOIKA

Vekkari lehdet kuvattu lehden levikkialueen Postin roskiksessa ..Paljon on mennyt liikaa pienelle paikkakunnalle lehtiä….Tuskin on tarvinnut jakajien ilmoittaa palkanmaksuun,että näistä ei saa maksaa  heille lisäpalkkioita,mitä ammattiliittoon kuuluvat jakajat saavat ?

Pienemmässä  kuvassa Kalajoen postinjakajien roskalaatikon sisältöä jouluna 2007:kopio-072

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuvia,sekä laskentatuloksia roskalaatikoiden sisällöistä on lisää   Savenmaa Ky:n sivuilla..http://savenmaaky.fi/?page_id=740