Avoin kirje Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n jäsenille ja johtajille

”PAU:n jäsenet mitalisateessa
Tasavallan Presidentti, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari on päättänyt myöntää kunniamerkin 4022:lle ansioituneelle Suomen kansalaiselle. Itsenäisyyspäivänä myönnettävien kunniamerkkien saajissa on myös paljon PAU:n jäseniä. Onnittelemme!” (Lainaus PAU:n tiedotteista)

Merkit ja huomionosoitukset ovat ansaittuja.
Harjuripojankin olisi helpompi onnitella merkkien saajia, ellei Savenmaan ja Itellan yhteistyössä olisi tullut ilmi sitä, mitä on….

Kyllä vähemmänkin ansioituneilta, ilman merkkiäkin jääneiltä PAU:n jäseniltä voidaan jo pelkästään yleisen oikeustajun ja elämänkokemuksen perusteella edellyttää muuta, kuin mitä ovat työssään mainosjakelussa osoittaneet:
Kuten Itellan todistaja Timo Vauhkonen selvitti Helsingin käräjäoikeudessa: ”Ei kukaan, joka on ollut Suomessa ykkösosoitteettomien mainosjakeluiden kanssa tekemisissä, ole voinut olla tietämätön Saventoriautomainoksista.”

Useat todistajat selvittivät laajasti, että etenkin sivukylät on jätetty jakamatta!

Itella, jonka palveluksessa olevat työntekijät ovat myös Postipalvelu-Unionin jäseniä, on vaatinut Helsingin käräjäoikeutta soveltamaan TKSL:n (tiekuljetussopimuslaki) määräyksiä Saventoriautomainosten jakeluun.
Laki määrittelee moottoriajoneuvolla tapahtuvia tavarankuljetuksia maantiellä, jne…
Kuljetuksessa tarvitaan työntekijöitä: rahdinkujettajia, automiehiä, mainosjakelussa postinjakajia…

Työntekijällä on lain perusteella ankara velvollisuus tehdä varaumat rahtikirjoihin, ellei kuljetuksia saadakaan syystä taikka toisesta vietyä perille.

Hävittäessänne vuosikausien ajan työnantajanne Itellan asiakkaan, Savenmaan toriautomainoksia, on teidän, PAU:n jäsenten täytynyt ymmärtää, että toimintanne seurauksena Savenmaalle aiheutuu miljoonien eurojen vahingot!
Savenmaan tappiot eivät aiheutuneet ainoastaan turhien jakelu- ja painatuskustannusten takia, vaan myös myyntikatteen menetyksinä niistä mainoksista, mitkä toimestanne salaa heitettiin roskiin!
PAU on ansiokkaasti ajanut jäsentensä palkkaetuja maksattamalla jakajille jopa sentin lisäpalkkioita jaetuista mainoksista!

Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n jäsenet!

Otitteko teille luvatun lisäpalkkion niistäkin mainoksista, mitkä heititte roskiin?
Työnantajanne Itella on saanut niistäkin rahat – joka ainoasta kappaleesta!
Miten on ollut teidän jakajien käytäntö, ilmoititteko kenellekään, mitä ette jakaneet, vai otitteko tosiaan tekin vielä niistäkin, roskiin menneistä teille luvatut lisäpalkkiot, vai hyödyittekö jotenkin muutoin vahingonteosta, jonka kohteeksi Savenmaa Ky joutui?
Itellan palveluksessa olevat PAU:n jäsenet ovat olleet saatua palkkaa vastaan mukana, osallisina, tekemättömän työn laskutuksessa!

On käsittämätöntä, ettei kenellekään ilmoitella niistä asiakkaiden, tässä tapauksessa Savenmaan, maksamista mainoksista, jotka tämän eduistaan kiinni pitävän järjestön jäsenet palkkatyössään heittävät roskiin!

Harjurin Blogissa 2.12. julkaistussa kirjoituksessa on netistä tulostettu kopio Itellan kilpailijan mainosjakelusta annettu ohje jakelijoille.

Missähän vaiheessa ja miten, arvoisa puheenjohtaja Esa Vilkuna, on PAU:n jäsenet ohjeistettu työnantajan taholta TKSL:n määräyksiä noudattamaan?

JakeluExpertin julkaisemat mainosjakajan työohjeet näyttävät Harjuripojan hevosmiesymmärryksenkin perusteella oleva lähtöisin ko. lain vaatimuksista.

Ilman ko. lakiakin, yleisen oikeustajun ja teidän elämänkokemuksenkin perusteella lausun, että ette te, hyvät Itellan työntekijät ole työssänne toimineet Savenmaata kohtaan oikein!

Harjuripoika