Ely tyrmäsi biolaitosluvan (Nivala- lehti 7.6.2018)

https://www.kp24.fi/lehti/nivala/539512/ely-tyrmasi-biolaitosluvan-uusi-lupahakemus-tyon-alla”Teknisen lupajaoksen päätös menee uusiksi”,toteaa lehti .

Pohjois-Pohjanmaa Ely keskus vaatii Vaasan Hallinto-oikeutta kumoamaan Nivalan kaupungin luopajaoksen myöntämän luvan,sijoittaa  Valion rakentamaksi aiottu laitos Asemanseudun Teollisuusalueelle,Lastaustien varressa olevalle tontille.

Elyn mielestä kaupungin  lupajaosto on ylittänyt asiassa toimivaltansa.

Ely vaatii selvitettäväksi  useita seikkoja,joista myös ympäristön asukkaat ovat huolestuneita.

Toivottavasti asia ratkaistaan nopeasti ja laitokselle löytyy kaikille sopiva paikka…

Alunperin laitos piti tulla Kuoppatien varteen,nykyisen Jätevesipuhdistamon viereen.


Valion johtaja Juha Nousiainen vakuutti  kevättalvella, biolaitoksen suotovesien parantavan Malisjoen veden laatua? Ely ei usko Nousiaisen väitettä  suoralta kädeltä ,samoin kuin eivät  monet kuntalaisetkaan.Nousiainen ei halunnut kommentoida Nivala -lehden toimittajalle…

AVAA NIVALA-LEHDEN ARTIKKELI TÄSTÄ..

Malisjoen virtaa pohjapadon molemmin puolin.Kuvauspaikka Asematien sillan alapuolella..Pari pientä sadekuuroa saatiin tänään13.6.2018. Kevät on ollut ennätyskuiva..Kasvustot ovat hätää kärsimässä..Viljapellot ovat aukkoisia.Tuorerehusta saatiin vain hyvin heikko sato..

 

HARJURIPOIKA