Harjuripojan kirje Nivalan kaupunginvaltuuston keskustalaisille valtuutetuille

Revon Sähkö myytiin aikoinaan Nivalan kunnan tahdon vastaisesti.

Nivala on kuitenkin sijoittanut ”Reporahat” tavalla, josta sanotaan olevan kunnalle hyötyä.

Miksi näin ei menetelty Pohjanmaan Puhelinosuuskunnan osuuksien kanssa?

Onko menettely ollut Nivalan edun mukaista, jättää PPO:n kautta kunnallemme kuuluvaa varallisuutta osuuskunnan kaapanneitten tahojen hallintaan?

Viimeinen Osuuskuntakokous osoitti meille, miten PPO:n hallinto edelleen tulkitsee osuuskunnan sääntöjä mielivaltaisesti.

Hallinto oli osuuskunnan varoilla palkannut puheenjohtajaksi lakimiehen, jonka neuvoilla yksityisten jäsenten esittämät aloitteet osuuskuntakokoukselle torpattiin.

Nivalaisen kunnallisvaltuutetun, hallinnon menettelyitä puolustava puheenvuoro, koskien osuuskunnan purkamisesta aiheutuvia veroseuraamuksia, oli harkitsematonta kokouspuhetta.

Veroja syntyy silloin, kun on tuloja, eikä niiden maksua voida välttää muutoin kuin hukkaamalla rahat joko tappiollisella kaupankäynnillä – tai epärehellisyydellä?

Kysymyksessä on kuntien, seurakuntien ja valtion varallisuutta, joiden käytöstä ei pitäisi esittää kuullun tapaisia lausuntoja, ainakaan luottamusmiehen suulla?

Keskustalaisen kunnallisväen olisi pitänyt puuttua vuosikymmeniä aikaisemmin – eikä vaieta Pohjanmaan Puhelinosuuskunnan asioista.

Monet osuustoiminnassa ja Nivalan kaupungin hallinnossa aikoinaan olleet, vanhemmat päättäjät ovat ihmetellen seuranneet  nykyistä menoa PPO-osuuskunnan hallinnossa.

Nuorempien olisi kannattanut kuunnella heidänkin mielipidettään ja neuvoja.

Tuhannet yksityishenkilöt, kokevat oikeuksiaan ja etujaan loukatun osuuskunnan hallinnon taholta.

Valtiolle, kunnille, seurakunnille, yrityksille ja yksityisille oli ostettu puhelinosuuksia puhelinliikennepalveluita varten.

PPO:n jäsenille kuuluva omaisuus on kaapattu sijoitustoimintaan, mikä tarkoittaa pörssikeinottelua

Keskustalaisten kuntapäättäjien olisi pitänyt herätä, kun ihmiset alkavat kysellä, miksi osuusmaksuja ei voitu palauttaa, osuuskuntaa purkaa, kun puhelinpalvelut on lopetettu?

Veroseuraamuksilla peloittelu oli harkitsematonta ja loukkasi monien rehellisten ihmisten oikeustajua.

PPO:n hallinnon pitkäntähtäyksen varojen kaappaussuunnitelmaan kuuluu, että yksityisiä osuuksia ostetaan selvään alihintaan perustetun SIJOITUS Oy:n lukuun ja hallintaan.

Kenenkään ei kannattaisi tarjotulla hinnalla osuudestaan luopua, kunnes osuuskunta puretaan, rahojen palautuessa oikeaan arvoon omistajille.

.

 

Lukekaa netistä osuuskunnasta nimeltä SUOMEN LUOTTO-OSUUSKUNTA..

Osuuskuntaan on liitytty maksupäätepalveluitten saamiseksi.

Palvelu on myyty Tanskaan, osuuskunta puretaan, eikä verotus ole purkamisen este.

Noin 200 miljoonan euron varallisuus palautetaan omistajille, joita ovat kaupan keskusliikkeet ja pankit, sekä noin 20 tuhatta suomalaista pienyrittäjää,

 

Savenmaa Ky on myös nyt purkumenettelyn alla olevan osuuskunnan yksi jäsen ja saa sieltä rahansa korkojen kanssa takaisin.

 

Julkisuudessa avoimesti kerrottuja, Suomen Luotto-osuuskunnan hallinnon osuuskunnan purkutoimia voi verrata, meneillään olevaan, maakuntaamme riitoja aiheuttavaan PPO:n hallinnon toimintaan.

Nivalan Keskustan kunnallisjärjestöllä ja valtuustoryhmällä olisi ollut erinomainen tilaisuus olla puolustamassa oman kaupungin ja seurakunnan etujen lisäksi, meidän pienten yrittäjien ja tavallisten kuntalaisten etua pörssikeinottelua vastaan.

Nivalalla olisi ollut mahdollisuus tulla yhdessä, asioita hyvin valmistelleen ja harkinneen opposition tueksi, toteuttamaan oikeudenmukaisuutta ja avoimuutta PPO:n asioissa.

Näin ei tehty, vaan Nivalassa hukattiin mahdollisuus, jolla olisi voitu vaikuttaa äänestäjiin suoraan, oman ehdokkaan menestymiseen, kannaltamme huonosti päättyneissä eduskuntavaaleissa.

PPO:n hallinnon vastainen oppositio on laaja, käsittäen suuren osan vaalipiirimme kunnista ja äänestäjistä.

Puhelinosuuskunnan varojen kaappaus pörssikeinotteluun ei unohdu.

HARJURIPOIKA