Kuvia koulusta..kotoa..

Kuuselan seitsemän veljestä.Kuva on vuodelta 1955.Kesä oli kylmä,pikkupojilla villapuserot päällä
Iloiset sisarukset Kuuselan pihalla..Niilo on Vesan olkapäillä..Pikkusisko on Katri .  Hannu,joka on jostakin löytänyt isävainajan  vanhan pyhätakin. (Kuva; Sirkka Järvi)
Harjuripoika ja Similän pappilan Ami koira,joka  jäi auton alle..tapaus järkytti lapsia..Kuva on Sakari Repolan ottama. LASTEN SYNTTÄRIT OLIVAT HARVINAISIA  NIVALASSA -50 LUVUN KODEISSA! Pekan synttäreille saatiin kutsut Similän Pappilaan.Kirkkoherra ja rouva Sakari Repola olivat lapsille ystävällisiä..Ao kuvasssa Pekan syntymäpäivien vieraat eturivillä Katri,Niilo ja Pekka itse.vasemmalla on kaksi Mattia;Korhosen- ja Pelon-.takana vasemmalla hymyilee Pesosen Heikki ja totinen poika keskellä,Hannun takana  on Kyösti Haapakoski, Virtasen Paavo ja Vähäahon Jorma..

”OLE VALMIS-AINA VALMIINA”! On partiopojan tunnuslause!   Similän Pappilassa oli ilmakivääri..Hannu ja Niilo pääsivät sen kanssa ottamaan asentoa Pappilan portaalla..On mahtanut Sakari Repolaa ,kuvanotossa naurattaa pikkupoikien kunnianteko!    Huomaa poikien kotona tehdyt vaatteet1Niitä ompelivat Inkeri- ja Taimi serkku ,sekä  Hanna-täti Kuuselan poikasille..Valmisvaatteita,kaupasta ostettuja, on yllään  synttärikuvassa olevilla pojilla..

Koulua saatiin käydä:

Kansakoulun 1. luokka.Opettajana Aino Junttila.Luokkahuone oli yläkerrassa..se oli kooltaan pieni huone..
Kansakoulun 4. luokan sijaisopettaja oli Jaakko Korpela.vuosi on 1958.

Vuonna 1958 kesällä oli sairaalamatka Helsinkiin.Saalastin Kerttu-täti ja veljensä Kalervo Kallio huolehtivat pikkupojan Meilahden sairaalaan ja sieltä pois.Sairaalamatkasta ja Helsingissä olosta kerrotaan tässä!Kirjeen osoitteen on laittanut Kerttu-täti.Kirje on säilynyt Pajarin arkistoissa.

Kuvan,pikkupojan  kiitoskirje huolenpidosta,on lähetetty Kalervo Kalliolle ja Kerttu Rautaselle.  Osoite on Kallion  Bulevardin ateljeen .Työn alla oli Nivalan sankaripatsas .Veikko Pihlajamaa oli oli ollut mallina.. ..Pikkupoika pääsi muokkaamaan Kalervo taiteilijan käyttämää kipsiä,tai savea..

 

Vuonna 1960 otetussa luokkakuvasssa on vakituinen opettajamme Olavi Niemelä palannut armeijasta vänrikkinä ja sijainen,Jaakko Korpela Lapualta,on muuttanut Nivalasta.    Luokan kokoonpano  on myös muuttunut:Osa meistä on jo Keskikoululla..

 

Keskikoulun luokka 1961-62.Luokanvalvoja Hanna Kujalan pitkän opetusuran ensimmäinen.luokka Nivalan Kunnan Keskikoulussa. Ensimmäine vuosi oltiin vielä vanhassa Suojatuvassa,joka oli alkujaan Nivalan Suojeluskunnan talo.

 

Mauno Niemelä muistelee:

Helena Takalo oli mukana noissa maastojuoksukisoissa Kälviän Riipassa.Helenan hiihtoura on alkanut noihin aikoihin.Eino Takalolle,Helenan tulevalle apelle,oli  iso asia,kun Nivalaan saatiin nuorten,alle 15 vuotiaiden maastojuoksuissa kaksi piirinmestaruusmitalia…Eino Takalo oli nuorten innostaja liikuntaharrastuksiin!  (Korjaus tuohon 3000 metrin juoksuaikaan;se on 9,48,6 !)